Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ταξιδεύουν και εκτός Θεσσαλονίκης τα τραινο-ταξί

Επεκτείνεται η συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον συνεταιρισμό taxiway για την παροχή της υπηρεσίας που συνδυάζει το ταξίδι με το τρένο και τη μετακίνηση με το ταξί


Picture 0 for Ταξιδεύουν και εκτός Θεσσαλονίκης τα τραινο-ταξί
  
 
Τις επόμενες ημέρες και οπωσδήποτε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, επεκτείνεται η υπηρεσία «τραινο-ταξί» σε Κατερίνη, Βόλο, Λάρισα, Ξάνθη και Έδεσσα, ενώ ο συνεταιρισμός «taxiway», βρίσκεται σε επαφές με τα ΚΤΕΛ-Σταθμός «Μακεδονία», για την παροχή στο επιβατικό κοινό συνδυασμένων υπηρεσιών. 
 
Η υπηρεσία που συνδυάζει το ταξίδι με το τρένο και τη μετακίνηση με το ταξί έχει ήδη δοκιμαστεί στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μετά τη καλή αποδοχή που είχε από το κοινό, ο συνεταιρισμός των ραδιοταξί «taxiway», αποφάσισε την επέκτασή της. 
 
«Υπήρξε ανταπόκριση από το κοινό γιατί με μία κίνηση, με μία κράτηση, με ένα εισιτήριο, εξυπηρετούνται οι ταξιδιώτες και μάλιστα με χρεώσεις που σε ό,τι αφορά το ταξί είναι φθηνότερες, ανάλογα με την περιοχή, από 10% έως και 40%», είπε ο Π. Ξυλένιος εκπροσωπώντας το συνεταιρισμό και πρόσθεσε:
 
«Τώρα η υπηρεσία επεκτείνεται και γίνεται πιο ολοκληρωμένη. Έτσι, στη Θεσσαλονίκη, η μεταφορά με το ταξί δεν θα γίνεται μόνο από το σταθμό προς το σπίτι αλλά και από το σπίτι προς τον σταθμό του τραίνου. Επίσης, με τη συνεργασία με τη Eurotaxi Hellas, θα παρέχεται η υπηρεσία συνδυασμένης μεταφοράς και σε Λάρισα, Βόλο, Έδεσσα, Κατερίνη και Ξάνθη».
 
Έτσι, ο πελάτης που θέλει να ταξιδέψει με το τραίνο, είτε κάνει ηλεκτρονικά την κράτηση, είτε από το γκισέ του ΟΣΕ, θα μπορεί να εξασφαλίζει συνδυασμένη μεταφορά προς και από το σταθμό του τραίνου, με ένα προνομιακό κουπόνι, χωρίς να χρειάζεται να κάνει χρήση Ι.Χ.  αυτοκινήτου ή να αναζητεί ταξί στην κίνηση ή σε δύσκολες ώρες τις ημέρας. 
 
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης η υπηρεσία παρέχεται από την «taxiway», έναν συνεταιρισμό στον οποίο είναι ενταγμένα 1.100 ταξί,  από τα περίπου 1.900 που καλύπτουν την πόλη. 
 
Η υπηρεσία τραινο-ταξί, δημιουργήθηκε στο πνεύμα της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών μετακίνησης για τους ταξιδιώτες, καλύπτοντας έτσι στις μετακινήσεις και το λεγόμενο last mile, δηλαδή την απόσταση μέχρι τον τελικό προορισμό του ταξιδιού τους. 
 
Τα «taxiway», στοχεύουν με τη συγκεκριμένη υπηρεσία να καλύπτουν συνδυαστικά τις υπεραστικές μετακινήσεις, όχι μόνο με το τραίνο, αλλά και με το αεροπλάνο όπως και με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. 
 
της Άννης Καρολίδου 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.