Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣ


 

                              

Αθήνα 4/12/2013

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Συνάδελφοι,

            Μετά το εξώδικο που απέστειλε η Π.Ο.Σ. προς την ΕΕΣΣΤΥ και αφορούσε την μη ύπαρξη διαβούλευσης για το οργανόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε από το ΔΣ της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αγιάσογλου.

            Κατά την συνάντηση καταστήσαμε σαφές ότι διαφωνούμε τόσο επί της αρχής όσο και επί της ουσίας με το συγκεκριμένο οργανόγραμμα καθ’ ότι θεωρούμε ότι απέχει από τις ανάγκες μιας παραγωγικής εταιρείας όπως είναι η ΕΕΣΣΤΥ, πόσο μάλλον για μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία βάσει αυτών που ευαγγελίζεται και εξαγγέλλει ο κ. Αγιάσογλου.

            Ο κ. Αγιάσογλου απέρριψε τις θέσεις και τη φιλοσοφία της Π.Ο.Σ. για το οργανόγραμμα και δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση του δικού του.

            Παρόλα αυτά, καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τα επιμέρους ζητήματα του οργανογράμματος με βάση τις προτάσεις των Σωματείων και αναμένουμε τις απαντήσεις του.

            Μετά από πίεση της Π.Ο.Σ., δεσμεύτηκε να τοποθετήσει άμεσα το προσωπικό και να προκηρυχθούν ύστερα οι ιεραρχικές θέσεις για τη στελέχωση της εταιρείας, πλην όμως η έλλειψη προσοντολογίου και κανόνων που θα καθορίζουν τις κρίσεις για τις προαγωγές παραπέμπει στην επιλογή του ενός ανδρός αρχή, που και σε αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Συνάδελφοι,

            Σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο όπου η κυβέρνηση παρά τη δική μας διαφωνία, μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας χωρίς μάλιστα όπως εξήγγειλε ο Υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης, καμιά διασφάλιση για το προσωπικό και υπό την σκιά των απολύσεων, στον όμιλο ΟΣΕ απαιτείται η μέγιστη δυνατή συνοχή των εργαζομένων με την Ομοσπονδία για να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όσο και για όλα τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και κατ’ επέκταση της δουλειάς μας.

            Η ενότητα, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη, είναι η δύναμή μας σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια. 

 

         

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.