Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντάσσονται στο Google Transit

Στην υπηρεσία Google Transit εντάσσονται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΙΣΕ. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Google, αυτή η συμφωνία θα παρέχει ακριβείς πληροφορίες, στους ενδιαφερόμενους, γύρω από τα δρομολόγια και τη μετακινηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας. Κι όλα αυτά μέσω των Google Maps.
Η ανακοίνωση της Google αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Google ενσωμάτωσε στους χάρτες της πληροφορίες για τις διαδρομές των προαστιακών γραμμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, καθώς και για το σύνολο του υπεραστικού δικτύου. Τώρα, μέσω του Transit των Google Maps οι Eλληνες χρήστες αλλά και οι ξένοι επισκέπτες στη χώρας μας θα μπορούν πλέον να βρουν οδηγίες για τις μετακινήσεις τους και να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους σε όλη την Ελλάδα μέσω του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone τους».
«Η πρωτοβουλία αυτή, αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Google και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι μία επέκταση των δυνατοτήτων που προσφέρονται από την εφαρμογή Google Maps, με χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους χρήστες των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών της χώρας μας. Παράλληλα αποτελεί μέρος της αποστολής της ομάδας των Google Maps να διευκολύνει τους χρήστες, τους κατοίκους των πόλεων και τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τον κόσμο με τις υπεραστικές, και αστικές συγκοινωνίες, με αυτοκίνητο ή και πεζοί» σημειώνει επιπροσθέτως η εταιρεία.
Από την μεριά της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει: «Οι πληροφορίες αυτές ενσωματώθηκαν στα Google Maps, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μπορούν πλέον να ενημερώνονται άμεσα για τα δρομολόγια των επιβατικών αλλά και εμπορευματικών τρένων. Η συνεργασία με την Google αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και τη συνολική εμπειρία των επιβατών στην Ελλάδα με χρήση νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου» σημειώνει η εταιρεία.
«Σήμερα εντάσσουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Transit των Google Maps, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες και διευκολύνοντας ιδιαίτερα και τουρίστες. Από σήμερα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται μέλος της "οικογένειας" των δημοσίων συγκοινωνιών από 800 πόλεις στον κόσμο που είναι ήδη ενταγμένες στο Google Maps.
»Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που άλλος ένας σημαντικός ελληνικός φορέας μεταφορών αγκαλιάζει την τεχνολογία και τις δυνατότητες που παρέχουν τα εργαλεία της, μετά και τον Οργανισμό των Aστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας που εντάχθηκε στο Maps τον Οκτώβριο του 2011.
»Με περισσότερους από 1 δισ. μηνιαίους χρήστες των Google Maps παγκοσμίως και με το 50% των αναζητήσεων να γίνεται μέσω κινητών συσκευών, πιστεύουμε ότι το όφελος θα είναι μεγάλο για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία» δήλωσε ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google κ. Διονύσης Κολοκοτσάς.
Το Google Maps Transit παρέχει:
- Δυνατότητα προσδιορισμού του επιθυμητού χρόνου αναχώρησης και άφιξης
- Εμφάνιση πολλαπλών επιλογών ταξιδιού/διαδρομής
- Προβολή εκτιμώμενου χρόνου διάρκειας ταξιδιού/διαδρομής
- Οδηγίες για τους πεζούς για την αρχή (π.χ. την κοντινότερη στάση μέσου μεταφοράς) και το τέλος της διαδρομής/ταξιδιού (τον τελικό προορισμό)
- Προβολή των δεδομένων μετακίνησης στο πλαίσιο άλλων χρήσιμων πληροφοριών, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικών καταχωρήσεων


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.