Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Με ποιο μέσο συμφέρει το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη-Παραδείγματα

Με ποιο μέσο συμφέρει το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη-Παραδείγματα


Το χέρι βαθιά στην τσέπη καλούνται να βάλουν, για μία φορά ακόμη, οι οδηγοί, προκειμένου να φθάσουν οδικώς στους προορισμούς τους, μετά τις τελευταίες αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις τιμές διέλευσης διοδίων, οι οποίες ξεπερνούν ακόμη και το 60%.
Ιδιαίτερα, όσον αφορά το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, το κόστος με ΙΧ αυτοκίνητο έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, γεγονός που οδηγεί τους ενδιαφερόμενους σε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, καθώς αποδεκνύονται σαφώς οικονομικότερα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Οι εξαιρετικά συμφέρουσες προσφορές που κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες, ειδικά για το εν λόγω ταξίδι, αλλά και τα φθηνά εισιτήρια που προσφέρει πλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές δείχνουν το δρόμο για οικονομικότερες μετακινήσεις.
Από τη μια οι εξαιρετικά υψηλές τιμές της βενζίνης και από την άλλη οι αυξήσεις στις τιμές διέλευσης διοδίων έχουν κάνει απαγορευτικές τις μετακινήσεις των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, για να διανύσει ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού ΙΧ αυτοκινήτου (με κατανάλωση 10 λίτρα/100 χλμ. προς 1,70 ευρώ/λίτρο) την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα (544 χλμ.) θα πρέπει να πληρώσει 183,6 ευρώ για απλή αμόλυβδη βενζίνη και 55,90 ευρώ για διόδια. Δηλαδή 239,5 ευρώ, χωρίς να συμπεριλάβει άλλα έξοδα κατά τη μετακίνησή του.
Κι αυτό, τη στιγμή που αεροπορικώς ή σιδηροδρομικώς μπορεί κάποιος να κάνει την ίδια απόσταση με μόλις 19,98 ευρώ ή με 18,80 ευρώ.



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

1 σχόλιο:

  1. Για το αεροπλάνο καλό είναι να υπενθυμίσουμε οτι για να πας και να γυρίσεις χρειάζεται να πληρώσει και 4 φορες ταξι...
    Δηλαδή +50€ το λιγότερο.....
    Ενω το τρένο σε αφήνει στο κεντρο της Αθήνας / Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.