Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η ETF κατά της 4ης ζώνης μέτρων για τους σιδηροδρόμους. Η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ πάλι απούσα

 

 
Η ETF  κατά της 4ης ζώνης μέτρων για τους σιδηροδρόμους


24 Φεβρουαρίου 2014


Την τρίτη 25 του Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στις μεταφορές (ETF) διοργανώνει διαδήλωση μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Το ΕΙΕΕ καλεί τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην αγνοήσουν τη φωνή των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, όταν συζητάμε και ψηφίζουμε την 4η ζώνη μέτρων για τους σιδηροδρόμους στην Ολομέλεια.


Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τις προτάσεις της για την 4η ζώνη μέτρων για τους σιδηροδρόμους, το ETF καταστεί σαφές ότι η περαιτέρω ελευθέρωση και κατακερματισμός του τομέα πρέπει να απορριφθεί διότι θα υπονομεύσει την προσβασιμότητα, την οικονομική προσιτότητα και την ποιότητα των επιβατών σιδηροδρομικών υπηρεσιών.


Οι εργαζόμενοι του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού συστήματος είμαστε ενωμένοι για να υπερασπίσουμε τον σιδηρόδρομο
Το ΕΙΕΕ θα φέρει στο Στρασβούργο σιδηροδρομικούς υπαλλήλους από διάφορες χώρες. "Έχουμε ήδη λάβει επιβεβαιώσεις των αντιπροσωπειών από την Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο", είπε ο Τρίερ Sabine, ETF Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας. Πρόσθεσε: "παρά τις εθνικές καταστάσεις που μπορεί εν μέρει να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, τους εργαζόμενους του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού συστήματος είναι ενωμένες και απορρίπτουν ένα πακέτο που αγνοεί τον κοινωνικό αντίκτυπο της εισαγωγής περαιτέρω ελευθέρωσης και τον κατακερματισμό των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων. Αυτό είναι απαράδεκτο.»


Το 4ο πακέτο μέτρων για τους σιδηροδρόμους δεν θα ωφελούν τον σιδηρόδρομο, τους επιβάτες ούτε και τους εργαζόμενους.
"Δεν θέλουμε να δούμε τους σιδηροδρόμους να μετατραπούν σε μια άλλη ευκαιρία για ιδιωτικούς φορείς να κάνουν κέρδη", τόνισε ο Guy Greivelding, Πρόεδρος του τμήματος σιδηροδρομικού ETF. "Αυτό που χρειάζεται είναι προσιτές, προσβάσιμες, σιδηροδρομικών υπηρεσιών ποιότητας για τους ανθρώπους και το 4ο πακέτο μέτρων για τους σιδηροδρόμους δεν θα φέρει οποιαδήποτε από αυτό. Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ποιότητας των υπηρεσιών και την ποιότητα των θέσεων εργασίας: ενίσχυση του ανταγωνισμού θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μείωση του κόστους μέτρα που βάζουν αυξημένη πίεση στις συνθήκες εργασίας και απασχόλησης», πρόσθεσε. «Σιδηροδρομικές υπηρεσίες επιβατών είναι μια δημόσια υπηρεσία και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να καλύτερη διατήρησή τους ως εκ τούτου», κατέληξε.


Σιδηροδρομικοί υπάλληλοι θα είναι έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Φεβρουαρίου ενώ τα μέλη του Κοινοβουλίου θα συζητήσουν για να ψηφίσουν το 4ο πακέτο μέτρων για τους σιδηροδρόμους. Το ΕΙΕΕ και οι συνεργάτες της θα παρακολουθήσουν προσεκτικά την ψηφοφορία, ενόψει μάλιστα των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.