Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τον Ιούνιο με διπλή δημοπράτηση το Πειραιάς-3 Γέφυρες

Σιδηρόδρομος: Τον Ιούνιο με διπλή δημοπράτηση το Πειραιάς-3 Γέφυρες
Διπλή θα είναι τελικά η δημοπράτηση για την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης του διαδρόμου Πειραιάς-3 Γέφυρες που περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, Το πρώτο έργο (730 εργολαβία) θα περιλαμβάνει τις εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν από την διαλυμένη εργολαβία. Το δεύτερο έργο (731 εργολαβία) θα περιλαμβάνει το κομμάτι της σηματοδότησης που περιλαμβάνεται στα έργα που δεν ολοκληρώιθηκαν.

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και αποστέλλονται στην Διαχειριστική Αρχή. Αν δεν υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις τα 2 έργα θα δημοπρατηθούν μέσα στο καλοκαίρι με πιθανότερη την προκήρυξη τους τον Ιούνιο και την διεξαγωγή των διαγωνισμών τον Αύγουστο. Η ολοκλήρωση του τμήματος Πειραιάς- 3 Γέφυρες θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την πλήρη λειτουργία του αστικού τμήματος του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας. Τα έργα υπολογίζεται ότι ολοκληρωθούν σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το κόστος των έργων κυμαίνεται σε περίπου 100

Σε φάση μελέτης είναι και η υπογειοποίηση του τμήματος Αθήνα-3 Γέφυρες μήκους 2χλμ, έργο που θα το δούμε να εκτελείται μέσω του ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ). Θα πρέπει να επισημάνουμε πως το έργο της υπογειοποίησης ξανάρχεται στο προσκήνιο ακριβώς 10 χρόνια μετά την πρώτη του απόρριψη λόγω προβλημάτων με τον Δήμος της Αθήνας που ήταν αντίθετος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.