Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τριήμερη απόδραση με το σύλλογο φίλων σιδηροδρόμου Τρικάλων

karvouniaris trik

            Τριήμερη απόδραση στα ορεινά σιδηροδρομικά μονοπάτια της Βουλγαρίας.
 
Ο ΣΦΣΤ καλεί όσους έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην εκδρομή μας στη Βουλγαρία να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη. Επίσης υπάρχει ακόμα περιορισμένος αριθμός θέσεων για όσους θέλουν να συμμετέχουν στο ταξίδι.
Η εκδρομή θα γίνει στις 25, 26 και 27 Απριλίου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Θωμά).
Η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει το ταξίδι από τα Τρίκαλα μέχρι την Φιλιππούπολη και την περιήγησή μας το βραδάκι στο κέντρο της πανέμορφης πόλης με τα πάμπολλα νεοκλασικά κτίσματα. Την επόμενη μέρα το πρωί θα ξεναγηθούμε στην παλιά Φιλιππούπολη που έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ σαν μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θα δούμε ανάμεσα στα άλλα και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά των Ελλήνων καπνεμπόρων του 19ου αιώνα, το Ρωμαϊκό θέατρο και την παλιά εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Αμέσως μετά τα ταξιδέψουμε στη βόρεια Ροδόπη στην παραλίμνια πόλη του Κάρτζαλι. Από εκεί το απόγευμα με το τρένο θα κατηφορίσουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή προς το Χάσκοβο, για να επιστρέψουμε το βράδυ και πάλι στην Φιλιππούπολη.
Την Κυριακή τελευταία μέρα της εκδρομής θα ταξιδέψουμε το πρωί και πάλι με το τρένο από την πόλη του Σεπτέμβρι, στη γραφική σιδηροδρομική γραμμή πλάτους 76 cm, μέχρι το ορεινό χωριό Γιακορούντα που βρίσκεται στο βουνό Πιρίν κοντά στο θέρετρο του Μπάνσκο.
Στη διαδρομή αυτή θα περάσουμε από τον ορεινότερο σταθμό των Βαλκανίων το Αβράμοβο στα 1267 μέτρα υψόμετρο. Και αφού το μεσημέρι γευματίσουμε στο Μπάνσκο θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τα Τρίκαλα όπου θα είμαστε περίπου στις 11 το βράδυ.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Τριανταφύλλου στο τηλ. 6979553692.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.