Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δύο νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα 325εκ.ευρώ οδεύουν προς την κατασκευή

Δύο νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα 325εκ.ευρώ οδεύουν προς την κατασκευή

Προχωρούν οι δημοπρατήσεις των 2 νέων έργων της ΕΡΓΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες στα δύο έργα ολοκληρώθηκαν οι τυπικοί έλεγχοι και αναδείχθηκαν οι προσωρινοί μειοδότες.

Συγκεκριμένα για το μεγάλο έργο σκούπα από το Κιάτο μέχρι την Ροδοδάφνη που έχει κόστος 273εκ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) ο προσωρινός μειοδότης είναι η Archirodon  που επικράτησε από το μεγάλο κοινοπρακτικό σχήμα ΑΚΤΩΡ-J&P-ΤΕΡΝΑ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Αν δεν έχουμε προσφυγή τότε το έργο θα προχωρήσει προς υπογραφή μέχρι τον Ιούνιο-Ιούλιο. Η κατασκευαστική περίοδος έχει οριστεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το δεύτερο έργο είναι επίσης ένα έργο σκούπα που μαζεύει από όλον τον ΠΑΘΕΠ εργασίες. Το έργο έχει τίτλο «Aνάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης- τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας.

Σε αυτό το έργο προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ-Alstom. Συμμετοχή στον διαγωνισμό είχαν επίσης η κυπριακή Αφοί Στέλιου Κούννα και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.  Το έργο έχει προθεσμία ολοκλήρωσης επίσης τους 24 μήνες ενώ το κόστος του έχει υπολογισθεί σε 52εκ.ευρώ.

Τα δύο αυτά έργα αποτελούν ένα σημαντικό στοίχημα για να δούμε το μοντέρνο ηλεκτροκίνητο τρένο το 2017 να κινείται σε όλο το βασικό υπεραστικό δίκτυο. 

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.