Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Όχι ιδιωτικοποίηση σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ


Άλλο ένα μέτωπο ανοιχτό για την κυβέρνηση, αυτό του σιδηροδρόμου, με τις αντιδράσεις των συνδικάτων να προετοιμάζονται. Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει πως: "Ως γνωστόν η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ - Π.Ο.Σ.» εκπροσωπώντας όλους τους σιδηροδρομικούς, έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, που προωθεί η Κυβέρνηση με εντολή της τρόικας και έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις για την ακύρωση των ΚΥΑ που μεταβιβάζουν τις μετοχές τους στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η θέση αυτή των σιδηροδρομικών εκφράζει το κοινό αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας, που αξιώνει δημόσιο και με κοινωνικό χαρακτήρα σιδηρόδρομο.
Η Π.Ο.Σ. και οι σιδηροδρομικοί θ’ αγωνιστούν για ν’ανατρέψουν τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα, να διασφαλίσουν τη δουλειά τους με κάθε νόμιμο τρόπο και δεν είναι διατεθειμένοι να διευκολύνουν τους επίδοξους επενδυτές που εμφανίζονται στις εγκαταστάσεις και τους χώρους εργασίας.
Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε ενέργειες μετατροπής ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι οι δημόσιες μεταφορές σε αντικείμενο ιδιωτικής κερδοσκοπίας με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια των μεταφορών όπως συνέβη στην Αγγλία που εφαρμόστηκε το ίδιο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.