Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Σάλος για τις "συλλήψεις" στα λεωφορεία λόγω εισιτηρίων - Αρμόδιος υπουργός: "Να τους εκτελούμε κιόλας" - Δείχνει την έξοδο στον πρόεδρο του ΟΑΣΑ

- Ο υπουργός Υποδομών “άδειασε” κυριολεκτικά τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ για τα εισιτήρια
- Είναι γνωστό πως οι σχέσεις του υπουργού με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ είναι σε κακό χάλι
- Ο διευθύνων σύμβουλος είχε προτείνει να συλλαμβάνονται όσοι δεν έχουν εισιτήριο στα λεωφορεία
- Οι μεγαλύτεροι οφειλές του ΟΑΣΑ πάντως είναι τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας

Σαφείς αποστάσεις με τόνους «απομάκρυνσης» πήρε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπρίτζης από την πρόταση που έκανε το πρωί στην Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης για αυστηροποίηση των ποινών, από πταίσμα σε πλημμέλημα, για όσους συλλαμβάνονται να μην έχουν κόψει εισιτήριο.

Ο κ. Χρήστος Σπρίτζης είπε πως «δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιου είδους προτάσεις… να τους εκτελούμε κιόλας… Και τα λένε αυτά άνθρωποι οι οποίοι έχουν ευθύνη για το χάλι του Οργανισμού … για τους λαθροκυνηγούς … Και για αυτό φταίνε αυτοί που τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις και εμείς που δεν τους έχουμε απαλλάξει…».
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπρίτζης, δεν έκρυψε και όλα τα άλλα αντίστοιχα σημεία της ομιλίας του, την αποστροφή του για τον πρόεδρο και διευθύνον σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γρηγόρη Δημητριάδη, σημειώνοντας ότι αυτός είχε διοριστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ (Δεκέμβριο του 2013), ότι ήταν αυτός που προώθησε και υποστήριξε την ενοποίηση όλων των οργανισμών κάτω από τον ΟΑΣΑ, για την έλλειψη σχεδιασμού ανασυγκρότησης, επίπλαστα οικονομικά στοιχεία, την μη πρόσληψη οδηγών, το στάσιμο από ανταλλακτικά τροχαίο υλικό στις αποθήκες και την παραγωγή ελλειμμάτων.
Οι διαταραγμένες σχέσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστους Σπρίτζη με τον πρόεδρο και τον διευθύνων σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γρηγόρη Δημητριάδη, αποτελούν κοινό μυστικό, καθώς σύμφωνα πληροφορίες, ο επικεφαλής του Οργανισμού μπορεί να έχει ζητήσει εδώ και επτά μήνες συνάντηση συνεργασίας με υπουργό, ο κ. Χρήστος Σπρίτζης δεν τον έχει δεχθεί.
Σε συνομιλία πάντως, που είχε νωρίτερα, χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης με κοινοβουλευτικούς συντάκτες με αφορμή την πρόταση για αυστηροποίηση των ποινών λαθρεπιβίβασης , ερωτηθείς σχετικά με τα ελλείμματα του ΟΑΣΑ αυτό που προέκυπτε ήταν ότι οι μεγάλοι «οφειλέτες» του Οργανισμού ήταν τα υπουργεία όπως Εργασίας και Παιδείας που καθυστερούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για τις παροχές μειωμένων εισιτηρίων και τπαροχές δωρεάν μεταφορές σε διάφορες δικαιούχες κατηγορίες συμπολιτών μας.
Ερωτηθείς για το κόστος των 10 ημερών δωρέαν μετακίνησης στα ΜΜΜ τις ημέρες του δημοψηφίσματος με από φαση του κ. Χρήστου Σπρίτζη, ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης , υπολόγισε ότι κόστισε κάτι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ….
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.