Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Στην κ/ξ Άκτωρ - ΤΕΡΝΑ η ηλεκτροκίνηση Πειραιάς – Σ.Σ. Αθηνών

Την αναβάθμιση της διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα Σ.Σ. Πειραιά – Έξοδος Σ.Σ. Αθηνών, θα αναλάβει να ολοκληρώσει η κοινοπραξία ΆΚΤΩΡΑ ΑΤΕ-ΤΕΡΝΑ ΑΕ.
Πρόκειται για έργο, αξίας 13.645.125,49 ευρώ, που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό, στα πλαίσια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών και κρίνεται ως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των κατοίκων του νομού Αττικής, στο τμήμα Πειραιά ‐ Σιδηροδρομικού Κέντρου Αθηνών (ΣΚΑ).
Το ευρύτερο έργο συνοπτικά περιλαμβάνει βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου, ανακαίνιση του Σ.Σ Αθηνών με νέες αποβάθρες, στέγαστρα, διαβάσεις πεζών κ.λπ.
Επίσης, προβλέπεται ανακαίνιση και σε όλους τους σταθμούς Πειραιά ‐ ΣΚΑ, καθώς και δημιουργία νέων στάσεων για τις ανάγκες του Προαστιακού.
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα σύνολο από νέες κατασκευές, αλλά και υπολειπόμενες εργασίες υποδομής που τα προηγούμενα χρόνια δεν υλοποιήθηκαν, λόγω αδυναμιών των εργολαβιών.
Η αναβάθμιση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς και η κατασκευή νέων σιδηροδρομικών υποδομών εντός και εκτός Αθήνας, αποτελεί προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η γρήγορη, ασφαλής και οικονομική καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, έχοντας πάντα ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.
metafores press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.