Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Θα «ανέβουν» και αμερικανοί στο τραίνο;

Σύμμαχο από τις  ΗΠΑ φαίνεται ότι βρήκε η ρουμανική Grup Feroviar Roman (GFR), μία από τις τρεις υποψήφιες για τη διεκδίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η νέα είσοδος στον κατάλογο των μνηστήρων ακούει στο όνομα Watco που αποτελεί έναν από τους μεγλαύτερους διαχειριστές σιδηροδρομικών γραμμών μικρών αποστάσεων στις ΗΠΑ. Στελέχη της εταιρείας βρέθηκαν στην Αθήνα και πέραν των συναντήσεων με τη διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχοντας ήδη προηγηθεί συζητήσεις με τους ρουμάνους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η αμερικανική και η ρουμανική εταιρεία να δημιουργήσουν κοινοπραξία προκειμένου να "κατέλθουν" μαζί στο διαγωνισμό.  
Στην Αθήνα βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη του αμερικανικού ομίλου Watco Companies, ο οποίος φαίνεται πως θα διεκδικήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνεργασία με την ρουμανική Grup Feroviar Roman (GFR), έναν από τους τρεις υποψηφίους που είχαν περάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού.
Εκ των μετόχων του Ομίλου Watco Companies είναι και η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Kinder Morgan Energy Partners η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση αγωγών και αποθήκευση ενέργειας.
Σήμερα η Watco διαχειρίζεται το μεταφορικό έργο σε 32 σιδηροδρομικές γραμμές, το συνολικό μήκος των οποίων φτάνει τα 4.600 μίλια καθώς και 28 συμβάσεις με βιομηχανίες. Επιπλέον, διαχειρίζεται 50 τερματικούς σταθμούς μεταφοράς, 9 αποθήκες και δύο τερματικούς σταθμούς σε λιμάνια.
reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.