Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ζήτησαν από το ΣτΕ ακύρωση της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ

 
 

Tα επιχειρήματά τους για το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ ανέπτυξαν ενώπιον του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομποσπονδίας Σιδηροδρομικών και των Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη μία και του Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ από την άλλη.
Π.Ο.Σ. και Σωματεία, που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ζήτησαν την ακύρωση της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.
Αμφισβήτησαν στο ΤΑΙΠΕΔ το έννομο συμφέρον για παρέμβαση στη δίκη, δεδομένου ότι, όπως είπαν, αυτό δεν αποσκοπεί στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά λειτουργεί σαν μεσίτης για το ξεπούλημά της σε ιδιώτες.
Υποστήριξαν μάλιστα πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην πραγματικότητα δεν θα πρόκειται για αποκρατικοποίηση αλλά για "επανακρατικοποίηση", μόνο που ο νέος ιδιοκτήτης θα είναι το ρωσικό ή το γαλλικό δημόσιο, έναντι ευτελούς τιμήματος (το ανώτερο 30 εκατ. €) με το οποίο θα τους δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιούν υποδομή αξίας άνω των 15 δισ. € που δημιουργήθηκε και συντηρείται με χρήματα του Ελληνικού Λαού».
(αρθρο naftemporikis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.