Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τα 5 καλυτερα ταξιδια με τρενο στην Ευρωπη

Σιδηροδρομικές γραμμές που περνούν από τοποθεσίες ειδυλλιακές

Ταξιδεύοντας πάνω σε ράγες ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει μερικές από της ομορφότερες διαδρομές του κόσμου.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές διατρέχουν όλη την Ευρώπη και περνούν από τοποθεσίες ειδυλλιακές. Στη Σκανδιναβία οι γραμμές τρέχουν παράλληλα με τους παγωμένους ποταμούς προς τα φιόρδ, στη Γερμανία, στην Ελβετία και στην Ιταλία μέσα από τις πεδιάδες των Άλπεων, κοντά στον Ρήνο με τα γραφικά κάστρα που τον πλαισιώνουν.

Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς και εμείς θα ξεχωρίσουμε και θα σας παρουσιάσουμε τις πέντε μοναδικές, απαράμιλλης ομορφιάς και ιδιαίτερες διαδρομές με τρένο, που μπορείτε να πραγματοποιήσετε το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Cinque Terre μεταξύ Levanto και La Spezia, Ιταλία




Πέντε πολύχρωμα, παραδοσιακά χωριά σας μεταφέρουν για 18 km σε μια άλλη εποχή. Δίπλα στη θάλασσα και με έντονο το βουκολικό στοιχείο, τα αμπέλια και τους ελαιώνες, είναι μια εκδρομή που οπωσδήποτε θα σας μείνει αλησμόνητη. Τα τοπικά τρένα κάνουν στάση και στους 5 σταθμούς των χωριών. Μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια των χωριών και να αφεθείτε στη θέα προς τη θάλασσα που θα σας μεταφέρει μακριά...



Απόσταση & χρόνος: 20 km, 40 λεπτά
Ιδανική εποχή: από άνοιξη ως φθινόπωρο

Central Rhine Railway μεταξύ Bingen και Koblenz, Γερμανία




Η κοιλάδα του Ρήνου προσφέρει ρομαντικά τοπία της γερμανικής υπαίθρου, σαν να έχουν βγει από μεσαιωνικά παραμύθια! Κάστρα μαζί με το υγρό στοιχείο καλωσορίζουν τον επισκέπτη. Προτιμήστε τη διαδρομή από την αριστερή όχθη ανάμεσα στα Mainz και Koblenz και κάντε στάση σε κάθε σταθμό. Μην παραλείψετε να ανεβείτε στο Loreley bluff στο St Goarshausen.

Απόσταση & χρόνος: 61 km, 50 λεπτά
Ιδανική εποχή: άνοιξη και φθινόπωρο

Σιδηροδρομική γραμμή Semmering, Αυστρία




Ανάμεσα Gloggnitz και Mürzzuschlag, αυτή η γραμμή καθηλώνει τον ταξιδιώτη καθώς περνά μέσα από τούνελ και τοξωτές γέφυρες με φόντο το δασωμένο βουνό. Μην παραλείψετε να κάνετε πεζοπορία για να νιώσετε τη φύση μέσα σας και κατόπιν να χαλαρώσετε σε σάουνα στο Semmering.

Απόσταση & χρόνος: 41 km, 45 λεπτά
Ιδανική εποχή:
όλο τον χρόνο

Από Μόναχο στο Ίνσμπουργκ μέσω Garmisch-Partenkirchen, Γερμανία και Αυστρία


Αν θέλετε να πάτε από το Μόναχο στο Ινσμπουργκ μην επιλέξετε άλλη διαδρομή. Θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε τις ξεχωριστές ομορφιές της γερμανικής υπαίθρου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το επιβλητικό λευκό κάστρο Schloss Ambras στο Innsbruck.

Απόσταση & χρόνος: 157 km, 3 ώρες
Ιδανική εποχή:
όλο τον χρόνο

Glacier Express μεταξύ Zermatt και St Moritz, Ελβετία




Σε αυτήν τη διαδρομή οι πιθανότητες να συναντήσετε κάποιον πολυεκατομμυριούχο είναι αυξημένες, καθώς εδώ βρίσκονται τα πιο δημοφιλή θέρετρα για χειμερινές διακοπές και σκι της Ελβετίας. Είναι αυτονόητο ότι οι λάτρεις του σκι θα βρουν τον δικό τους παράδεισο. Μην παραλείψετε το Matterhorn Museum στο Zermatt.



Απόσταση & χρόνος:
291 km, 7½ ώρες
Ιδανική εποχή: χειμώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.