Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ Ο.Σ.Ε.
Π Ε Σ  Ο Σ Ε
 ΜΕΛΟΣ  Π.Ο.Σ.    Ε.Κ.Π.    Ε.Κ.Θ
════════════════════════

 

Συνάδελφοι  συναδέλφισσες, 
Το τελευταίο διάστημα μέσα από  ένα σιδηροδρομικό σύμπλεγμα φημών, οδηγιών και αυθαίρετων εντολών,  άνωθεν εκπορευόμενο   και ταχύτατα διασπειρόμενο, με στόχο την εθελούσια αποδοχή νέων μέτρων καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η Διεύθυνση Κυκλοφορίας με προφορικές εντολές και προχωρώντας απροκάλυπτα χωρίς διαβούλευση, μεταβάλλει μονομερώς και αυθαίρετα  τους όρους εργασίας μας , ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τους νόμους.
 Στην μεθόδευση αυτή επιπρόσθετα συνέδραμαν επί τα χείρω και υπηρεσιακά στελέχη   ως  πρόθυμοι αναμορφωτές για τη αποδοχή νέων μέτρων και  δυσμενών όρων στο εργασιακό μας καθεστώς.
 Μήπως δεν γνωρίζουν ότι για την μεταβολή των όρων εργασίας, προβλέπεται διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις;
Με ποιο τρόπο, αν όχι από  την Διεύθυνση Προσωπικού  και την Νομική Υπηρεσία δια εγκυκλίων γίνεται η ερμηνεία  και εφαρμογή των νόμων;
 Σίγουρα όχι με προφορικές εντολές και προσωπική ερμηνεία.
Καταγγέλλουμε όλα τα κέντρα εκπομπής αυθαίρετων και παράνομων οδηγιών που  εκφοβίζουν συναδέλφους, αλλά και την προώθηση  ανύπαρκτων ζητημάτων για το ωράριό μας, ειδικά για την ιδιαιτερότητα και τις επιπτώσεις της νυχτερινή εργασίας .
 Η  μονοδιάστατη και κατά βούληση  εφαρμογή του νόμου   δεν αρμόζει στους  γνωρίζοντες το   σιδηροδρομικό επάγγελμα, πόσο μάλλον στον τομέα  Διαχείρισης Ασφάλειας  της Κυκλοφορίας.
Τουναντίον, επιτακτικές και  επιβεβλημένες κρίνονται  οι  υποχρεώσεις της Διοίκησης για την προστασία των εργαζομένων (την οποία προφορικώς και εγγράφως έχουμε καλέσει) και  την οποία καλούμε και προκαλούμε να εφαρμόσει  όλους τους νόμους, τις οδηγίες και τις εγκυκλίους της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων, ενεργοποιώντας επιτέλους την αρμόδια Υπηρεσία.
Καλούμε όλα τα στελέχη τις Διοίκησης να σταματήσουν να εκπέμπουν  ανυπόστατες  φήμες  και κυρίως  να εκδίδουν προφορικές οδηγίες  για το εργασιακό περιβάλλον και το ωράριο των Σταθμαρχών.
 Καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα  για να  αντιμετωπίσουμε συλλογικά  το κλίμα αυθαιρεσίας που διασπείρεται στο πλαίσιο των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Έκαστος εφ' ω ετάχθη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΟΣΕ
   
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                             ΜΠΕΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.