Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Αναζητούνται λύσεις για να φτάσει ο σύγχρονος Σιδηρόδρομος στην Πάτρα

Εντός 15 ημερών ο Δήμος θα διοργανώσει στην Πάτρα ημερίδα στην οποία θα κληθούν όλοι οι φορείς
 
Αναζητούνται λύσεις για να φτάσει ο σύγχρονος Σιδηρόδρομος στην Πάτρα              
Παρουσίαση των εναλλακτικών λύσεων που εξετάζονται στο πλαίσιο της μελέτης βιωσιμότητας- σκοπιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με την Αθήνα, την οποία έχει αναθέσει η Διαχεριστική Αρχή, πραγματοποιήθηκε  χθές το πρωί στην Αθήνα, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και ο Αντιδήμαρχος Έργων Bασίλης Λοτσάρης, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, από τον ΟΛΠΑ οι κ.κ Πλατυκώστας και Σμυρνής, από πλευράς Διαχειριστικής Αρχής η κ. Οικονόμου και ο κ. Μαντζώρος, από την ΕΡΓΟΣΕ οι κκ. Καπώνης και Ησαϊα και από τον Δήμο Πατρέων ο κ. Σαρδελιάνος.

Την παρουσίαση των εναλλακτικών λύσεων έκαναν οι μελετητές κ.κ. Ζέκος και Λεοτσαράκος. Στη διάρκεια της παρουσίασης διατυπώθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις, ενώ συμφωνήθηκε ότι εντός 15 ημερών ο Δήμος θα διοργανώσει στην Πάτρα ημερίδα στην οποία θα κληθούν όλοι οι φορείς και θα παρουσιαστούν οι βασικές εναλλακτικες λύσεις ώστε να οριστικοποιηθεί η τελική πρόταση που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να προκριθεί η λύση που θα είναι η πλέον ρεαλιστική, θα συνδυάζεται με τη λειτουργία του Προαστιακού και θα εντάσσει το τρένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πόλη.

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.