Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΕ


                Αθήνα, 3/10/2013

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

 

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ΠΕΠΕ με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Αθαν.Ζηλιασκόπουλο. Στη συνάντηση ήταν παρών ο Διευθυντής ΔΙΚΑΜ κ.Χρ.Ρετσινάς  και η Διευθύντρια της ΔΝΥ κα Σακκά. Από το ΔΣ της ΠΕΠΕ ήταν ο Πρόεδρος Βασ.Τουρλής, ο Γεν.Γραμματέας Επαμ.Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κων.Γενιδούνιας, ο Ταμίας Νικ.Άλτης, ο έφορος Ζαφ.Βελλής και τα μέλη: Κάσσης, Φιλλιπόπουλος, Γκαντιτζικίδης. Επίσης ήταν παρών το μέλος του Προεδρείου ΕΚΠ Π.Μωραίτης και ο εκπρόσωπος του ΣΤΑ Αντ.Παρασκευόπουλος.

 

Η συζήτηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα και οι απαντήσεις για τα θέματα που τέθηκαν (αναλυτικά) ήταν οι εξής:

 

1ο ΘΕΜΑ: «ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ – ΙΚΟΝΙΟ – ΘΡΙΑΣΙΟ)».

Απαντώντας ο Διευθύνοντας Σύμβουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρεις προσφορές αυτές που γνωρίζουμε ήδη: Γάλλοι, Ρώσσοι με τέρνα και Ρουμάνοι. Δεν έχει ακόμη προχωρήσει η αξιολόγηση. Αυτό θα γίνει σύντομα. Μετά θα υπογραφεί από το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνο εμπιστευτικότητας, για να μπορούν να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι καλύτερη εικόνα για την εταιρεία. Έγινε συζήτηση και για το τίμημα και μας ενημέρωσε αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας που θα κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους. Επιπλέον σε ερώτηση που τέθηκε από το Σωματείο αν υπάρχει δυνατότητα στην τελική φάση να υπάρξει και άλλος ενδιαφερόμενος, η απάντηση ήταν ναι αν επιθυμεί κάποιος μπορεί μέχρι ένα ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 34% στις υπάρχουσες προτάσεις. Έγινε κουβέντα και για το μέλλον των εργαζομένων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης. Εκεί τόνισε τη δυνατότητα που έχουν οι εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο να φέρουν θετικά αποτελέσματα διότι και σήμερα που μιλάμε χάρις στις προσπάθειες κυρίως των εργαζομένων, έχουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα και στο κομμάτι των οικονομικών αποτελεσμάτων. Επιπλέον σε συνδυασμό με την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας θα χρειασθεί περαιτέρω ενίσχυση προσωπικού (μηχανοδηγοί και όχι μόνο).

 

 

 

2Ο ΘΕΜΑ: «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ»

Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι είναι θετικός. Υπάρχουν πλέον όλα τα στοιχεία για να προχωρήσει στην παροχή αυτή της κάλυψης διότι στη συζήτηση έγινε αντιληπτό ότι σαν ειδικότητα πιστοποιημένη χρειάζονται μια σειρά ιατρικών εξετάσεων που απορρέουν από τον Κανονισμό. Είμαστε σε αναμονή για την υλοποίηση του θέματος.

 

3Ο ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε.»

Κορυφαίο θέμα γιατί αυτό αποτελεί τη βασική προϋπόθεση εργασιακής ειρήνης, που επιτρέπει στην εταιρεία να επιτύχει χωρίς εμπόδια τη μέγιστη αύξηση δραστηριοτήτων. Επιπλέον μας υπενθύμισε και τη δική του συμβολή στην υπογραφή της προηγούμενης Συλλογικής Σύμβασης. Με το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων είναι σύμφωνος.

 

4ο ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ 10 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ 30% ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ 6Η ΗΜΕΡΑ»

Για τα 10 ευρώ της επιστροφής από διανυκτέρευση έγινε και πάλι ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο, και περιμένει απάντηση. Για το 30% είπε ότι υπάρχουν δύο απόψεις επί του θέματος. Επιπλέον ο Διευθ.Σύμβουλος άνοιξε και μια σειρά από θέματα, σαν επικεφαλής της εταιρείας. Το θέμα είναι ανοιχτό και το Δ.Σ. σύντομα θα κληθεί να πάρει θέση για όλα τα θέματα.

 

5ο ΘΕΜΑ: «ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΔΡΑΜΑ ή ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 36 ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ»:

Έγινε αναδρομή σε παλαιότερη συμφωνία που είναι σε ισχύ. Είναι θετικός στην αναζήτηση μέσω του άρθρου 36, νέου τρόπου.

 

6ο ΘΕΜΑ: «ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΠΕ»:

Έγινε ενημέρωση από ΔΙΚΑΜ. Το συμπέρασμα είναι ότι μέσα στα πλαίσια του Κανονισμού θα γίνουν ενστάσεις και το θέμα επανεξετάζεται.

 

7Ο ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΛΟΓΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»:

Έχει προχωρήσει η επιτροπή που είχαμε συμμετοχή με το συνάδελφο Αλτή Νικ. και για τη Θεσσαλονίκη γίνεται προσπάθεια να οδηγηθούμε σε μια λύση που θα μας καλύπτει όλους, με βάση και την ποιότητα παραμονής.

 

8Ο ΘΕΜΑ: «ΔΕΛΤΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ – ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ»:

Θα αντιμετωπιστεί όπως ορίζει ο Νόμος.

 

9Ο ΘΕΜΑ: «ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ»:

Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει αυτό το θέμα.

 

 

 

 

 

Επιπλέον στη συζήτηση μπήκαν και τα εξής θέματα:

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ –  ΣΤΡΥΜΩΝΑΣ – ΚΟΜΑΝΟΣ – ΠΑΤΡΑ,  ΟΡΙΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ.

Απαντήσεις:

Για τις υπερωρίες υπάρχει θετική εισήγηση του Υπουργού. Δεν εγκρίνεται από το Γενικό Λογιστήριο. Τελικά δεν πέρασε η τροπολογία, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες.

Εσωτερικές μετατάξεις: ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία επιλογής.

Πάτρα: θα γίνει κουβέντα με το ΔΙΚΑΜ προς υλοποίηση των προτάσεων που τέθηκαν στη συζήτηση.

Για την έδρα του Στρυμώνα έχουν δοθεί οδηγίες προς τους υπεύθυνους ‘Ελξης Γραφείου Θεσσαλονίκης από τον ΔΙΚΑΜ για άμεση επίλυση, σε συνδυασμό με το έργο μέσω Στρυμώνα.

          Σύμφωνα με το νόμο που είναι σε ισχύ κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να υπερβεί τις 60 διανυκτερεύσεις το χρόνο. Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα μέσω του εξορθολογισμού στο κύκλωμα ώστε κανένας να μην ξεπερνά τον αριθμό αυτό.

          Επιπλέον μας εδόθη έγγραφο από τον ΔΙΚΑΜ όπου τονίζει την έγκριση του προγραμματισμού εργασίας στο Γραφείο Αθηνών σε 7ημερο πρόγραμμα, που θα εκδίδεται το αργότερο μέχρι Σάββατο και θα έχει ισχύ από Δευτέρα έως και Κυριακή.

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το προσωπικό της Έλξης μετά από κάποια σχόλια που έγιναν στο διαδίκτυο: «τι κάνει η ΠΕΠΕ; ή «η ΠΕΠΕ «κοιμάται»» γύρω από την πιστοποίηση του προσωπικού Έλξης. Όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα της επιτροπής που ολοκλήρωσε το έργο της και παρέδωσε την απόφαση για τους μηχανοδηγούς δεν υπήρχε θέμα διότι έχουν πιστοποιηθεί κατ΄εφαρμογή του νόμου 3911. Ακόμα και εδώ κάποιοι επιχειρούν για άλλη μια φορά να πουν μισές αλήθειες.

 

Είμαστε σε μια εποχή που κάθε μέρα τα δεδομένα αλλάζουν. Μόνο η αλήθεια, η συνοχή, η συμμετοχή και η αγωνιστικότητα θα μας βγάλουν από το δύσκολο σημείο που βρισκόμαστε από την εφαρμογή αυτής της αντεργατικής πολιτικής.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                   ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.