Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Βουλευτικές παρεμβάσεις για την ηλεκτροκίνηση του τμήματος Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλου-Καλαμπάκας ζήτησε για άλλη μια φορά ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Κυρίτσης.

Σε επικοινωνία του με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου της Θεσσαλίας και έδωσε έμφαση στην επίσπευση των ενεργειών για την άμεση εκκίνηση  της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Παλαιοφάρσαλου-Καλαμπάκας. Όπως είπε ο βουλευτής, το έργο είναι απαραίτητο καθώς θα διευκολύνει τη συγκοινωνία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα ενισχύσει τον τουρισμό στα Μετέωρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι η υλοποίηση του έργου, που θα ενταχθεί στα καινούρια προγράμματα του ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει εντός του 2014. Επίσης ανέφερε ότι το διάστημα που μεσολαβεί θα παραδοθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς δυσκολίες.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κυρίτσης είχε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα και παλαιότερα, στον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων, Σταύρο Καλογιάννη




(αρθρο απο υποδομες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.