Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Προετοιμάζεται η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Λαύριο

Ξαναζεσταίνει την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς το λιμάνι του Λαυρίου η ΕΡΓΟΣΕ, η θυγατρική εταιρεία διαχείρισης του συνόλου των έργων του ΟΣΕ, η οποία προετοιμάζει ήδη τα έργα της Ε΄ Προγραμματικής Περιόδου.

Πρόκειται για έργα που είτε αποτελούν «γέφυρες» όσων ήδη έχουν εκτελεστεί-εκτελούνται, είτε θεωρούνται υψηλής προτεραιότητας και εμφανίζουν μελετητική ωρίμανση.

Η επέκταση του σιδηροδρόμου προς το λιμάνι του Λαυρίου, εντάσσεται στα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ να φτάσει το τρένο, με σύγχρονες υποδομές, σε όλα τα μεγάλα εμπορικά λιμάνια της χώρας και κυρίως σε αυτά του Βόλου, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης (σύνδεση και με τον 6ο προβλήτα του λιμένα).

Ειδικότερα, όσον αφορά την επέκταση προς το Λαύριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλο, αυτή τη στιγμή επικαιροποιούνται οι σχετικές μελέτες και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά ως προς τη χρηματοδότησή του - αναμένεται να ενταχθεί στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο - το έργο θα ολοκληρωθεί το 2020.

Από τις αρχές του 2013 μέχρι τις αρχές του 2014, ανέφερε ο κ. Σπηλιόπουλος, έχουν δρομολογηθεί και υπογράφονται συμβάσεις έργων προϋπολογισμού άνω του 1,2 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η δημιουργία ενός σιδηροδρομικού δικτύου που θα είναι ανταγωνιστικό ακόμα και του αεροπλάνου, καθώς από το 2017 το τρένο θα καλύπτει την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 30 λεπτά και την απόσταση Αθήνα - Πάτρα σε λιγότερο από δύο ώρες.


(αρθρο απο υποδομες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.